La Cerdanya està decidida a crear un nou producte turístic que coordini, d'una banda, els dos costats de la frontera estatal i, de l'altra, la vall de Núria, a la comarca veïna del Ripollès.

Es tracta de la creació d'un forfet unitari que permeti agafar el cremallera de Núria, el tren entre Ribes de Freser, Puigcerdà i la Tor de Querol i el Tren Groc. El Consell Comarcal ha anunciat l'acord entre ajuntaments de tota la vall de presentar el projecte a la Unió Europea per aconseguir una ajuda Interreg.

El president del Consell Comarcal de la Cerdanya i alcalde d'Alp, Ramon Moliner, ha explicat que "ara estem mirant de donar forma a un projecte que finalment es presentarà al pla de subvencions Interreg per obtenir fons europeus". L'ajuda europea i la implicació tant de la Generalitat com de l'estat francès a través de la Societat Nacional de Camins de Ferro (SNCF) hauria de permetre unir les estratègies dels tres equipaments ferroviaris en favor de l'oferta turística d'una regió que abraçaria de Ribes de Freser i Núria a Vilafranca del Conflent.

Actualment, el projecte l'estan treballant entre diverses entitats empresarials i institucions públiques com ara l'Associació Transpirinenca, el Parc Natural Regional dels Pirineus Catalans, el Comitè d'Usuaris del Tren Groc i Ferrocarrils de la Generalitat. És precisament l'òrgan ferroviari català que també gestiona les estacions d'esquí de la Molina i Vall de Núria, l'òrgan públic encarregat de liderar el projecte i presentar-lo a la convocatòria europea. En aquest sentit, la Cerdanya es beneficia d'un programa específic de les ajudes Interreg que tenen activats els estats d'Espanya, França i Andorra per a projectes de cooperació fronterera.