La creixent especialització que ha adquirit l'Hospital de Cerdanya en medicina de muntanya ha portat el seu equip mèdic a assumir l'assistència en una cursa que se celebra aquests dies a l'Everest. Segons han remarcat des de l'hospital, les condicions d'alçada i aïllament a l'Everset suposen la "màxima expressió" de l'atenció mèdica de muntanya.

Tres professionals de l'hospital són a l'Everest per controlar el sistema d'atenció mèdica i atendre personalment els corredors de la Trail Race 2016, en la qual els participants han de superar una distància de 160 quilòmetres en sis dies amb un desnivell acumulat de més de 29.000 metres i a una alçada entre els 2.000 i els 4.000 metres.

Aquestes condicions suposen tot un repte per als equips mèdics de l'hospital cerdà, tot i que, segons han remarcat des del centre, la seva especialització els fa ser dels més indicats per assumir-les. S'han desplaçat al Nepal el responsable d'infermeria d'Urgències, Xavier Caralt, i les doctores també d'Urgències Anna Pujol i Alba Xandri.