L'Alt Pirineu i l'Aran té una nova eina per facilitar l'accés a l'habitatge. Es tracta de la Comissió d'Habitatge i Assistència per a Situacions d'Emergència social (CHASE), la qual es va constituir ahir a la Seu d'Urgell en un acte presidit per la consellera de Governació, Administracions Púbiques i Habitatge, Meritxell Borràs.

Aquesta comissió, que és l'última que quedava pendent de constituir de la seva tipologia a país, és una eina que preveu la nova llei de mesures de protecció del dret de l'habitatge de les persones en risc d'exclusió residencial i ha de permetre la mediació entre famílies amb sobreendeutament i entitats financeres, segons ha explicat el mateix departament de Governació.

La comissió la integren el Govern, les entitats socials locals, advocats, ajuntaments i entitats financeres. La seva missió és analitzar els casos de sobreentedutament i «elaborarà plans integrals per solucionar» aquests casos, segons ha explicat el departament.

La presentació es va fer al Centre Empresarial i Tecnològic amb l'assistència també de la delegada del Govern, Rosa Amorós.