Veïns de Puigcerdà han creat una «Brigada de promoció» per conscienciar la població de la necessitat de fer donacions de sang i medul·la. Per aquest motiu el grup ha iniciat una campanya de difusió pel boca-orella i de les xarxes socials a fi i efecte que el màxim nombre de persones possible se sumi a una nova jornada de donacions que se celebrarà a l'edifici de l'antic hospital de Puigcerdà, a la plaça de Santa Maria, el 8 de març de les 5 de la tarda a les 9 del vespre.

En nom d'aquest grup, Viviana Gracia ha explicat que si cal l'equip mèdic que s'encarregarà de portar a terme la jornada, reforçarà el personal per atendre els donants, a qui tan sols cal fer una punxada, segons ha remarcat Gracia.

Les jornades de donacions es faran cada tres mesos a Puigcerdà i la «Brigada de promoció» espera que les pròximes setmanes la campanya permeti augmentar el nombre de donants, ja que en els últimes jornades a la Cerdanya no n'han estat gaires. Gracia ha remarcat la necessitat de prendre consciència que la sang i la medul·la són clau per poder atendre els pacients més necessitats i que, en aquest sentit, tothom és un usuari potencial del Banc de Sang.