La Seu reactiva aquesta setmana la Ruta de les Formatgeries, amb la qual està consolidant els últims anys la seva dedicació i especialització en la indústria i el turisme gastronòmic al voltant dels formatges. Tant és així que l'Espai Ermengol ha organitzat aquest diumenge una visita guiada a l'explotació agrària de cal Perantoni, a Lles de Cerdanya. Segons ha explicat l'organització, la ruta s'inicia a les deu del matí amb una sessió teòrica a les instal·lacions de l'Espai Ermengol, que inclou una breu explicació de la història del territori a través del formatge, així com la projecció d'un audiovisual informatiu sobre els orígens i el procés de producció de la Cooperativa Cadí i una degustació de productes amb Denominació d'Origen Protegida (DOP), formatges i mantega de l'Alt Urgell i la Cerdanya. Aquest any, la Ruta estén la seva àrea de visita amb sortides al Baridà i una al Solsonès. Els organitzadors han anunciat sorpreses per al desembre.