L'Ajuntament de la Seu ha fet una crida a la població a ajudar la candidatura de la catedral de la Seu d'Urgell, que participa en el concurs popular «El monument favorit dels catalans 2017», que organitzen les revistes Descobrir i Sapiens.

El concurs té l'objectiu de triar el monument favorit entre 20 elements patrimonials, dels quals 3 seran aportats pels participants i 17 seleccionats per una comissió d'experts formada per historiadors i historiadors de l'art. La primera fase de votacions es basa en una crida popular que es va tancar diumenge.

Els tres monuments més proposats en la crida popular passaran directament a la llista dels 20 finalistes, segons ha informat el consistori. Els altres 17 finalistes els escollirà la comissió d'experts a partir de les aportacions fetes pels participants en la mateixa crida popular. Els 20 monuments finalistes es donaran a conèixer aquesta setmana i posteriorment es podrà iniciar la votació de qualsevol dels 20 monuments finalistes. Els 12 elements de patrimoni que obtinguin menys vots quedaran eliminats.