El Síndic de Greuges ha anunciat el desplaçament de la seva oficina a la Cerdanya per recollir les preocupacions i queixes dels veïns en la seva relació amb l'administració o altres estaments de la societat.

L'oficina del Síndic serà a les depedències del Museu Cerdà de Puigcerdà dimecres que ve, 22 de març, per atendre «les persones que vulguin fer consultes o presentar queixes sobre una actuació de l'Administració pública i també contra les empreses que presten serveis d'interès general com ara llum, aigua o gas...», segons la mateixa oficina.

Els interessats a aprofitar aquest servei públic contra el desemparament de les administracions han de concertar prèviament l'entrevista a través del número gratuit 900124124 o enviant un missatge a l'adreça de correu electròni sindic@sindic.cat.

En les seves visites a la Cerda-nya, el síndic ha recollit queixes a l'entorn de problemàtiques urbanístiques. Recentment, l'oficina que encapçala Rafael Ribó també s'ha posicionat al voltant del Pla Director Urbanístic de l'Aeròdrom per reclamar a la Generalitat la suspensió de la seva aprovació per analitzar les al·legacions presentades pels ajuntaments.