29 de març de 2017
29.03.2017
40 Años
40 Años

La Generalitat promou les pràctiques universitàries en empreses del món rural

28.03.2017 | 23:40

La Direcció General de Joventut i la Secretaria d'Universitats i Recerca han obert la convocatòria d'ajuts al programa Pràcticum Odisseu, que en aquesta segona edició oferirà fins a 42 ofertes de pràctiques universitàries remunerades en empreses radicades en municipis del món rural. La gestió dels Ajuts al Pràcticum Odisseu es desenvoluparà a càrrec de l'Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya amb la col·laboració dels Grups d'Acció Local de Catalunya.

Els estudiants universitaris de màsters o graus oficials que hagin superat la meitat dels crèdits podran inscriure la seva candidatura per realitzar les pràctiques en empreses remunerades fins al proper 1 de juny al web www.odisseujove.cat. La durada de les pràctiques serà d'un mínim de 300 hores, que es realitzaran en el transcurs del curs acadèmic actual, que acaba el mes de setembre. Amb l'objectiu de fomentar l'arrelament al territori i frenar el despoblament dels pobles en les franges més juvenils, un dels requisits que es valorarà en el procés de selecció d'estudiants és la voluntat d'instal·lar-se en aquell municipi. I pel que fa a la selecció de les empreses aspirants, un criteri important és la voluntat d'incorporar laboralment l'estudiant un cop acabades les pràctiques.

En la primera edició de l'any passat, en fase pilot, un total de 12 empreses de diferents sectors productius van acollir estudiants en pràctiques corresponents a sis universitats catalanes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema