L'Alta Cerdanya reté el Cerdà de l'Any. Per segon any el guardó que reconeix la tasca de persones i institucions de la vall ha recaigut en un representant del costat nord. Així, l'edició 2016, feta pública en una gala celebrada aquest diumenge a Alp, ha estat per al director de la coral Les camilleres de Sagallosa, Germain Malé, un grup de cantaires fundat l'any 1970. La coral acumula una llarga trajectòria de promoció i difusió de la música tradicional catalana a través del cant als dos costats del Pirineu.

Germain Malé, nascut a Perpi-nyà, va fundar la coral i diumenge va ser l'encarregat de recollir un dels guardons locals més valorats. Malé i la coral Les Camilleres de Sallagosa es van imposar en la final a l'Associació Universitària de Cerdanya, que convoca cada any la Universitat d'Estiu Ramon Llull, i la Colla Gegantera de Queixans, que enguany celebra el vintè aniversari. El sistema de votació popular ha fet que els últims dos anys el premi es quedés a l'Alta Cerdanya, on hi ha una gran tradició d'associacionisme.

El premi del Cerdà de l'Any l'organitzen Ràdio Pirineus, l'Institut d'Estudis Ceretans i Amics de Cerdanya, amb el suport d'Òmnium Cultural, Ràdio Arrels, Casino Ceretà i Catalans sense fronteres amb la col·laboració de Puigcerdà i el Consell Comarcal.