Bolvir tindrà nou edifici consistorial. L'equip de govern ha anunciat el final de les obres de la masia de Cal Fanxico i la seva presentació oficial com a nova seu de l'Ajuntament, acte que ha convocat per a la setmana que ve tot coincidint amb la Festa Major de Sant Isidre. L'equip de govern que encapçala Bartomeu Baqué (Endavant Cerdanya) va comprar la finca fa dos anys i la va sotmetre a un projecte de renovació integral que, amb un pressupost d'un milió d'euros, n'ha possibilitat renovar l'exterior respectant el seu aspecte original, així com les estances interiors per poder acollir els serveis tècnics i administratius municipals.

Cal Fanxico és una de les cases històriques del nucli urbà i té una situació que ha esdevingut estratègica perquè queda a tocar d'altres serveis municipals com ara la piscina, l'escola i el poliesportiu. Per aquest motiu, una segona fase del projecte de renovació de tota la finca preveu l'aprofitament dels porxos del mas per ubicar-hi altres serveis públics com ara la biblioteca o un local social. Igualment, l'Ajuntament destinarà a la creació d'una nova plaça pública els antics horts de Cal Fanxico, situats al costat de l'edifici. L'equip de govern ha convocat un acte popular el diumenge dia 14 a partir de les onze del matí en el qual tots els veïns podran entrar al que serà el nou edifici consistorial. Al migdia inaugurarà una exposició d'escultures.

Nous jardins a l'antic cementiri

En el mateix marc de la Festa Major de Sant Isidre, l'Ajuntament també ha convocat els veïns el dilluns 15 a una visita de l'arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, en la qual presidirà i beneirà la renovació de la plaça i els jardins de l'església de Santa Cecília, així com el nou memorial que recorda l'antic cementiri, que va ser traslladat del nucli antic.