La Cerdanya participarà aquest mes en els actes de celebració del centenari de la independència de Finlàndia. Ho farà amb un caminada nòrdica commemorativa i la tercera edició de l'Stage Nordic Walking Pirineus, segons ha anunciat l'Ajuntament de Puigcerdà. Les dues activitats formen part del programa oficial d'actes de la independència de Finlàndia que se celebren arreu del món, per la qual cosa el seu cònsol honorífic a Barcelona, Albert Ginjaume, assistirà a la Cerdanya per presidir-los.

En la caminada nòrdica, que es farà el dia 20 entre Llívia i Puigcerdà, un grup de catalans sortiran de l'enclavament fent marxa nòrdica en direcció a la capital cerdana, on es trobaran amb un grup de finlandesos residents a Catalu-nya. En la marxa hi participarà l'alcalde de Llívia, Elies Nova. A Puigcerdà els rebrà l'alcalde, Albert Piñeira, i participaran en la plantada d'un bedoll al parc Shierbeck ofert per la comunitat finlandesa. Posteriorment es farà el recorregut de tornada a Llívia.

Els dies 27 i 28 de maig, la Molina i Puigcerdà acolliran el tercer Stage Nordic Walking Pirineus, en el qual prendran part experts internacionals d'aquesta disciplina esportiva. Els actes els organitza l'Associació Catalunya Finlàndia Esperit Nòrdic, creada l'hivern passat a Puigcerdà conjuntament amb Nordic Walking Pirineus, Catalunya Modern Nordic Walking Academy i Guies del Pirineu amb la col·laboració de Puigcerdà, Llívia i Alp, entre altres organismes.