L'Ajuntament de Puigcerdà s'ha afegit aquest any també a la celebració internacional que sota el títol «Let's clean up Europe» pretén netejar els espais naturals del continent i fomentar els valors del respecte pel medi ambient.

Sota aquest objectiu, l'àrea de Medi Ambient municipal va convocar el cap de setmana passat una jornada de neteja que aquest any ha beneficiat la llera de la sèquia de la font en l'espai conegut com la font del Cucurú. Una vegada fet el balanç de l'activitat, l'equip de govern ha xifrat en 180 els quilos de residus que l'equip de voluntaris va treure d'aquest espai natural de l'entorn de la capital cerdana. En la jornada hi van prendre part un total de nou voluntaris, entre els quals la mateixa regidora de Medi Ambient, Marta Rufiandis. Entre les deixalles que els participants van poder treure hi va haver rebuig, vidre i plàstic, segons ha explicat l'àrea municipal de Medi Ambient. La jornada ha format part del programa general de la Setmana Europea del Prevenció de Residus, a la qual ja s'ha adherit la vila en els últims anys.

Dins d'aquesta mateixa campanya europea, un equip de voluntaris convocats per la delegació d'ERC de l'Alt Urgell ha netejat la llera del pantà d'Oliana.