05 de juny de 2017
05.06.2017
40 Años
40 Años

Errors de numeració obliguen Guils a refer les adreces del terme

Algunes finques tenen números repetits i hi ha carrers amb xifres no correlatives

05.06.2017 | 07:59
Un dels carrers centrals de Guils, la numeració del qual serà reordenada per evitar errors i repeticions

L'Ajuntament de Guils de Cerdanya ha decidit posar ordre en la numeració de les cases per posar fi a petits errors històrics que confonen tant a carters com a visitants i als mateixos veïns. En els pròxims mesos, un procés d'actualització de la numeració dels carrers del nucli antic i dels pobles agregats proposarà l'adreça definitiva per a cada veí.

El consistori ha volgut afrontar una problemàtica que tenen molts pobles i que ha estat posposada al llarg del temps per la dificultat de resoldre-la o per la solució temporal trobada en cada cas. Es tracta de cases amb els números repetits o de carrers amb numeracions no correlatives.

Amb el repte de fer net d'una vegada, l'equip de govern ha contractat una empresa especialitzada en topografia que en els pròxims mesos analitzarà carrer per carrer tant de Guils com de Saneja i Sant Martí d'Aravó. Els topògrafs buscaran els errors i proposaran en un informe les noves numeracions, la qual cosa comportarà que alguns veïns canviïn la seva adreça històrica. Això obligarà els propietaris a corregir les dades personals per a les institucions i empreses que els envien correspodència habitualment.

L'Ajuntament ha justificat que vol posar ordre a la numeració de les llars en el terme municipal perquè, en alguns casos, la situació actual porta a la confusió. L'alcalde, Valentí Tuset, ha explicat que «volem començar per Guils i anar baixant per acabar pentinant tot el municipi, perquè si no ens trobem que hi ha parcel·les amb tres números adjudicats... hi ha una mica de barreja».

Tuset ha remarcat que el consistori no tenia cap altra opció que afrontar l'actualització de les adreces: «no teníem cap altre remei que fer-ho, és clar que ja sabem que hi haurà una part negativa i que hi haurà algun enrenou per actualitzar la documentació que tingui la gent, però espero que ho sabran entendre, de cara al futur serà millor per al poble i ens hi havíem de posar un dia o altre». L'alcalde, que ha remarcat que «intentarem ser el mínim d'invasius», calcula que l'actualització es podrà fer en un any.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema