L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha decidit abocar-se en la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus (Picurt) a fi de sumar la cultura com a vehicle de promoció de la ciutat i la comarca. Tant és així que el consistori ha doblat la seva aportació econòmica en l'organització del festival.

La tinent d'alcalde urgellenca, Anna Vives, ha explicat que es fa aquesta aposta des de l'Ajuntament de la Seu «perquè creu en el projecte i vol que aquest certamen creixi, i vol ser partícip d'aquest creixement. Per aquesta amplitud de mires i per aquest poder que té Picurt de promoció cultural i territorial». L'aportació de l'Ajuntament serà aquest any de 10.000 euros, als quals cal sumar la col·laboració a nivell logístic. La nova edició de Picurt, l'onzena, projectarà entre el 20 i el 24 de juny 75 pel·lícules de 18 països d'arreu del món, dels quals 25 competiran a la secció oficial. Algunes de les produccions són inèdites a l'Estat espanyol i han estat premiades als festivals de cinema de muntanya més importants del món.

El certamen manté quatre espais d'activitats a la Seu i els pobles alturgellencs d'Artedó i d'Alàs i el Principat d'Andorra, segons ha detallat l'Ajuntament. En aquesta edició el director convidat serà el català Marc Recha, que rebrà un guardó en homenatge a la seva aportació cinematogràfica. També es presentarà una pel·lícula que rememora les vivències durant els Jocs Olímpics del 92 a la Seu amb imatges gravades per aficionats. Dins de les activitats paral·leles, destaca la performance Elogi a l'arbre de la companyia Els Comediants, que endinsarà el públic a la roureda d'Artedó i també pels carrers del poble.