El Govern de la Generalitat va aprovar, ahir, la creació de la Taula estratègica de les estacions de muntanya. L'objectiu és establir un marc de cooperació estable entre els actors públics i privats implicats en el funcionament, manteniment i desenvolupament d'aquestes estacions, que són un dels principals motors econòmics a les comarques de muntanya dels Pirineus i que en temporada hivernal són el principal factor inductor de creixement i generació de rendes i ocupació.

Tal com va fer públic la Generalitat, un dels principals objectius d'aquest nou organisme, a curt termini, serà encarregar la redacció d'un llibre blanc sobre les estacions de muntanya a Catalunya per tal que, a partir dels problemes estratègics de les estacions, proposi una política governamental a llarg termini, amb línies d'acció concretes que es puguin dur a terme a curt termini.

Segons les dades fetes públiques per la Generalitat, a partir de fonts del sector, les estacions d'esquí i de muntanya generen un impacte directe territorial de 250 milions d'euros, més un impacte indirecte i induït a les comarques de muntanya que pot arribar als 500 milions.

A més a més, es calcula que per cada lloc de treball que es crea en una estació amb remuntadors, se'n poden arribar a crear 5 a la comarca i a l'entorn de la muntanya. Un dels objectius de la taula i els seus grups de treball serà delimitar exactament aquesta generació de riquesa i ocupació a les comarques de muntanya.