El Tren Groc reprendrà aquesta setmana la circulació de tots els combois previstos; és a dir, també els de dilluns i dijous al matí. Els sindicats de treballadors de la línia, Força Obrera i la CGT, han desconvocat la vaga que des del mes juliol mantenia el popular Canari, tancat a les estacions com a mesura de protesta per la retallada de llocs de treball a la central de Vilafranca de Conflent.

Amb aquesta decisió, el sector turístic de l'Alta Cerdanya respira tranquil perquè s'ha pogut salvar la part més important de la temporada alta, la dels dies de màxima afluència al voltant de la festivitat de la Mare de Déu d'Agost. La raó per la desconvocatòria de la vaga ha estat el compromís de la direcció de la Societat Nacional de Camins de Ferro (SCNF) d'asseure's a negociar amb els treballadors. Fonts pròximes a la negociació han apuntat que un dels factors clau d'aquesta nova situació ha estat la unió que han segellat els treballadors ferroviaris amb els sectors comercials i turístics de l'Alta Cerdanya i el Conflent, els quals han defensat conjuntament la supervivència del Tren Groc i les seves condicions dignes de seguretat i de treball a pesar dels perjudicis que la vaga ha comportat per als negocis locals.

El Comitè d'Usuaris del Tren Groc, un dels agents que lluita per la millora del servei, ha valorat molt satisfactòriament la notícia i s'ha mostrat esperançat que les converses entre treballadors i SNCF arribin a una bona entesa, tràmit que ha considerat que es produirà molt probablement el mes de setembre. El seu president, Jordi Bartolí, ha argumentat que la represa de la circulació del Tren Groc «és una bona notícia perquè tothom ara s'ha adonat que la vaga perjudicava la mateixa direcció de l'empresa; tots hem patit aquesta vaga, però la culpa és de la direcció, no pas dels ferroviaris; els fem costat».