L'empresa BDP Software de Puigcerdà ha engegat enguany un premi per incentivar la tecnologia al territori pirinenc. Sota el títol Premi Tecnològic del Pirineu BDP Software, el guardó es basa en els treballs de recerca d'alumnes de 2n de batxillerat que compleixin el requisit de tractar sobre temes relacionats amb la tecnologia.

El guanyador d'aquesta primera edició ha estat el treball Vida als jardins verticals, dels alumnes de l'IES Joan Brudieu de la Seu d'Urgell Gerard Freixes, del mateix municipi, i Jordi Llaudó, de Prullans. L'obra se centra en la creació d'un jardí vertical a petita escala i el seu sistema de reg automàtic per mantenir-lo viu, mitjançant el sistema Arduino.

Una gala per entregar el premi

El jurat del premi, que ha estat format per persones qualificades de l'empresa, segons apunten, va decidir el guanyador després d'una acurada deliberació. El premi està dotat econòmicament amb 600 euros, i serà lliurat en un sopar amb els guardonats el dissabte 16 de setembre a Puigcerdà, juntament amb un trofeu commemoratiu. En aquesta gala es preveu, a més de la presència dels guardonats, l'assistència de les autoritats corresponents, la premsa local i del sector i membres de BDP Software, la companyia que ha engegat aquest premi que espera tenir un bon recorregut i incentivar alhora la tecnologia.