17 de setembre de 2017
17.09.2017
40 Años
40 Años

El Cadí arregla la pista del refugi de prat d'Aguiló, tancada des del 2015

Un equip d'operaris consolida les dues parets d'on històricament s'han desprès roques sobre el camí que va al refugi i al pas dels Gosolans

17.09.2017 | 08:16
Les parets d´on s´han fet caure els rocs que des de fa molts anys s´han precipitat sobre la pista de prat d´Aguiló

Els aficionats a la natura de la Cerdanya estan d'enhorabona. Més de dos anys després del seu tancament, el parc del Cadí i l'Ajuntament de Montellà i Martinet han reobert la pista d'accés al refugi de prat d'Aguiló i al popular pas dels Gosolans, que creua el Berguedà. Situat a tocar de la paret del Cadí, prat d'Aguiló és un dels paratges més populars de la vall. La pista que permet arribar-hi en vehicle des de Montellà estava tancada des de la primavera del 2015 per unes esllavissades.

Aquesta setmana un equip de treballadors d'una empresa especialitzada en treballs verticals ha enllestit les obres de consolidació de les parets que donen al camí i la col·locació d'una malla de 300 x 300 metres. És un tram del trajecte, que des de Montellà fins al refugi fa uns tretze quilòmetres, que històricament ha causat talls al camí per la caiguda de grans rocs. Tant és així que, després de l'esllavissada, el parc del Cadí i l'Ajuntament de Montellà van optar per tancar-ne l'accés i evitar un possible accident. Els treballadors han fet caure les roques inestables de les dues parets i han millorat i anivellat el ferm del tram de la pista afectada. L'actuació ha tingut un pressupost de 59.000 euros.

A punt per l'Ultra Pirineu

La reobertura de la pista arriba in extremis per estar operativa per a la celebració de la multitudinària cursa Ultra Pirineu, que tindrà lloc el cap de setmana que ve.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit