La Cerdanya ha decidit donar un nou impuls a la Fira del Treball que organitza des de fa cinc anys per potenciar-la com un espai de trobada entre les empreses dels diversos sectors de la vall i els professionals que busquen feina o volen fer créixer el seu negoci.

Així, el Consell Comarcal i el Consorci Alt Urgell Cerdanya han convocat la primera edició d'una jornada de treball conjunt, networking en l'argot tècnic, i han fet una crida a tots els professionals de la Cerdanya a participar-hi i establir noves xarxes de producció, distribució i facilitar nous contractes de treball.

El networking se celebrarà el dissabte 7 d'octubre als jardins del Consell Comarcal de la Cerdanya, a la plaça del Rec, conjuntament amb la cinquena edició de la Fira del Treball. La voluntat del Consorci Alt Urgell Cerdanya és crear una dinàmica d'intercanvi real entre les empreses de sectors que treballen en un mateix territori i un mateix públic destí però que sovint ni es coneixen.

Els responsables de la jornada han argumentat que el seu objectiu és «enfortir la coneixença mútua i els vincles entre els professionals del sector agroalimentari, restauració, comerç i turisme, encaixar oferta i demanda, buscar solucions a reptes existents, i encoratjar els possibles emprenedors a cercar iniciatives i projectes d'interès en aquest àmbit que facilitin la inserció laboral dels joves a les zones rurals». Els tècnics del Consorci han cridat als empresaris a sumar-se a la iniciativa i els han assegurat que « la vostra participació és fonamental, junts hem de construir el camí a seguir».

La participació a la trobada és gratuïta però cal incriure-s'hi prèviament per organitzar la dinàmica de la jornada, que es basarà en rondes de trobades entre els diversos empresaris perquè tots coneguin què fa cadascú i així puguin sorgir noves possibilitats de cooperació i coordinació. Aquesta mateixa dinàmica és la que seguirà la Fira del Treball, en la qual els aspirants a trobar feina es podran entrevistar directament amb els empresaris que necessiten personal.

Durant la jornada també es podran menjar productes agroalimentaris de la Cerdanya així com diverses xerrades sobre el ventall d'eines i models de finançament que hi ha a l'abast de l'emprenedoria o les experiències ja existents a la vall sobre cooperació empresarial. Aquests actes es faran a partir de les 10 del matí. La Fira del Treball es farà entre les 4 i les 7 de la tarda.

La jornada s'organitza amb la col·laboració de la direcció general de Joventut de la Generalitat, el Servei de Treball de l'Alt Pirineu, l'Ajuntament de Fontanals i el de Puigcerdà, el projecte Odisseu, el programa de Garantia Juvenil, EURES, Catalunya Emprèn, el Servei d'Ocupació, el ministeri de Treball i Seguretat Social de l'estat i la Unió Europea.