Els col·legis ceretans han tancat portes a les 20.00h del vespre. La situació més especial s'ha viscut a Bellver. Una vegada salvades les urnes i els vots, els Mossos d'Esquadra han entrat al Centre Cívic de Bellver i en veure que no hi havia res l'han precintat enmig d'una ovació. Els agents s'han mostrat visiblement emocionats en sentir els crits de 'sou la nostra policia'. La gentada s'ha quedat als voltants per si apareix la Guàrdia Civil com s'ha temut tota la jornada. Bellver ha registrat més d'un miler de vots.

El referèndum a la Cerdanya

La jornada de votacions als col·legis electorals de Puigcerdà i Guils s'ha desenvolupat en comptagotes, aquest diumenge al matí, tot i que a la capital ceretana els Mossos d'Esquadra han abandonat la localitat anunciant l'arribada imminent de destacaments d'agents antiavalots.

A l'espera de poder normalitzar la situació, Puigcerdà dosifica a hores d'ara la connexió a Internet dels seus col·legis per poder votar amb normalitat. A estones tan sols funcionen quatre de les vuit meses i es demana als electors que desconnectin els seus telèfons mòbils per tal de no saturar la xarxa.

Mentre a la majoria de la comarca han començat a dur-se a terme les votacions amb normalitat, els Mossos han entrat al Casino d'Alp i han precintat el centre. Veïns d'aquesta mateixa localitat han bloquejat l'accés al centre del poble amb vehicles mentre esperen que arribi la Guàrdia Civil.

Les votacions també continuen a Bellver de Cerdanya, on a l'espera de l'arribada de la Guàrdia Civil, i encara amb problemes de connexió a la xarxa, s'està agilitzant el vot amb el cens manual, tot demanant el DNI dels votants.