Puigcerdà ha aprofitat la recta final del procés sobiranista per impulsar una actuació que ha estat posposada en diverses ocasions: el canvi de nom del carrer Espanya, un dels més importants del centre històric ja que és a la pràctica el segon carrer major.

El veí de Puigcerdà Francesc Mayor ha portat a terme una recollida de signatures de suport a una demanda a l'Ajuntament que en tan sols dues hores ha superat les 900 adhesions. Aquest dimecres al matí Mayor ha entrat la demanda al registre del consistori i ara queda a l'espera de què decideix l'equip de govern.

La petició proposa que el carrer passi a dir-se 'U d'Octubre' en referència a la jornada històrica viscuda diumenge. Mayor ha explicat que va tenir la idea en veure que en un poble de la demarcació de Girona van tapar el nom de la Plaça Constitució per la de Primer d'Octubre, de manera que de seguida va redactar una carta a l'alcalde i l'ha fet córrer per la vila per tal de rebre suports.

En la carta, Mayor exposa que la petició ve motivada per la violència desproporcionada i gratuita utilitzada per les forces policials espanyoles durant la jornada del referèndum. Mayor ha remarcat que la "un país a qui, com ha demostrat, no li importa res del què pensem no es mereix posar el nom a un carrer tant important de Puigcerdà".