05 de desembre de 2017
05.12.2017
40 Años
40 Años

La Seu crea un altre gran aparcament dissuasiu als afores del nucli antic

04.12.2017 | 23:39
Les feines per adequar el solar municipal com a nou aparcament

La Seu d'Urgell tindrà un nou aparcament dissuasiu als afores del nucli urbà. L'Ajuntament ja ha començat a construir el nou equipament en un solar municipal de la zona d'expansió urbana de l'Horta del Valira. Aquesta zona és a la part de ponent de la capital alt-urgellenca, a tocar del veïnat de Santa Magdalena, de manera que complementarà l'aparcament del Doctor Peiró, situat a l'altre extrem de la ciutat i el del Parc Olímpic del Segre.

El nou aparcament tindrà dues grans finalitats. D'una banda, aportar noves places d'aparcament als residents i usuaris habituals de la zona, entre els quals els membres de la comunitat educativa de l'escola Albert Vives. En aquest sentit, aquesta comunitat i el trànsit a la zona del Valira necessitaven un equipament com aquest, que permetrà reordenar-ne la circulació diària. L'altra gran finalitat és crear una nova gran bossa d'aparcament a la ciutat per als dies de gran afluència de visitants, com són la Fira de Sant Ermengol o la festa major, segons ha explicat el mateix Ajuntament.

D'aquesta manera, els visitants que arribin a la Seu pel costat de ponent, els que ho fan de la part sud de l'Alt Urgell o de la resta de comarques de Lleida podran aparcar en un espai que els serà més accessible i no hauran de creuar la ciutat a la recerca de places lliures.

L'Ajuntament ja ha iniciat les obres d'adequació del solar municipal on es crearà el nou pàrquing, que serà gratuït. L'actuació és fruit d'un acord del ple del consistori. El projecte té un pressupost assignat de 14.278 euros que serviran per anivellar el terreny, i adequar-lo per a les entrades i sortides de vehicles.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook