07 de desembre de 2017
07.12.2017
40 Años
40 Años

La Cerdanya lliga les estacions al reciclatge per millorar xifres

Hotels i restaurants de l'entorn de les pistes reciclaran el vidre

07.12.2017 | 07:35
Un dels espais de restauració de la Molina

Nou pas endavant de la Cerdanya per mirar de sortir de la cua dels rànquings de reciclatge de les comarques del Pirineu i del país. El Consell Comarcal, l'Ajuntament, les estacions d'esquí de la Molina i Masella i l'empresa Ecovidrio han signat un conveni segons el qual el sector de l'esquí, amb els establiments hotelers i de restauració del seu entorn, es compromet a separar de forma adequada el vidre. Des del Consell han apuntat que es tracta d'una mesura molt important pel que fa a les estadístiques de separació de residus ja que els establiments de restauració sols ja representen la meitat de la generació de residus de vidre.

El conveni inclou una campa-nya prèvia d'entrevistes amb els establiments d'hostaleria d'Alp a fi de programar una dinàmica personalitzada en la gestió dels residus de vidre. Les entrevistes, que començaran aquest dilluns, dia 11, serviran als tècnics per conèixer els hàbits i les necessitats de cada establiment. D'aquesta manera podran fixar la solució més còmoda perquè puguin separar el vidre de la manera més correcta.

Segons ha explicat el Consell Comarcal, en el transcurs de la campanya s'instal·laran contenidors VACRI, que són «contenidors dotats amb una boca més ampla i un sistema d'elevació hidràulic, que permeten el reciclatge de grans quantitats de vidre com les generades pels hostalers». També es lliuraran galledes específicament adaptades per facilitar el transport dels residus de vidre als contenidors. Els envasos recollits s'enviaran a una planta de reciclatge a partir de la qual es podran fabricar nous envasos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook