L'Hospital de Cerdanya ha incorporat com a nou cap de la secció de Cirurgia General i Digestiva el doctor Josep Roig, que fins ara ocupava el mateix càrrec a l'Hospital Josep Trueta de Girona. Roig, que és especialista en cirurgia general i ha cursat les carreres d'Història i Dret, ha treballat anteriorment en hospitals grans com ara el Doce de Octubre de Madrid, a Espanya; al University of Pittsburgh Medical Center, als Estats Units; i al Clínic de Barcelona. El nou cap de Cirurgia del Transfronterer arriba a la Cerdanya amb el repte de fer créixer els serveis quirúrgics del centre.

Josep Roig ha explicat que l'Hospital de Cerdanya té dues possibles línies de creixement: «per una banda, es poden incorporar a la cartera de serveis algunes patologies com la cirurgia del reflux, la de l'hèrnia de hiatus o la cirurgia laparoscòpica de la paret abdominal, que es poden fer a un nivell més alt introduint tècniques més avançades, com la cirurgia mínimament invasiva. Crec que aquest és un camp molt important en què un hospital com el nostre pot fer molts avenços en cirurgia programada». L'altre línia per on pot créixer el centre hospitalari cerdà és «en la patologia urgent, crec que ens podem fer càrrec de més casos de malalts politraumatitzats, que lamentablement són molt freqüents aquí, tant a causa dels accidents de circulació com pels accidents de muntanya, que també poden tenir un component quirúrgic important».

Roig ha remarcat que un dels seus desigs en el nou càrrec és aportar tot el coneixement que ha adquirit en hospitals grans a la medicina de proximitat d'un centre com el de Puigcerdà.