L'Ajuntament de Puigcerdà ha aprovat el projecte bàsic per al nou edifici esportiu i social de la vila, que ha d'esdevenir la nova referència de la vida associativa de la capital cerdana en la pròxima dècada. L'equip de govern ha donat per bo el projecte inicial i ara ha aprovat la licitació del projecte executiu per tal que les obres es puguin iniciar durant el segon semestre de l'any que ve.

El projecte bàsic del nou equipament, elaborat pels tècnics municipals, planteja una planta baixa dedicada a usos esportius, amb un gimnàs i dos carrils de cúrling, un esport que en els últims anys ha anat sumant practicants a la Cerdanya. A la primera planta es farà una gran sala polivalent que tant servirà per a activitats reduïdes de les entitats com per a la celebració d'actes públics o concerts. D'aquesta manera Puigcerdà guanyarà una nova sala d'actes i auditori. El pressupost d'aquest projecte executiu és de 100.000 euros i l'empresa que surti designada tindrà mig any per a la seva elaboració.

L'Ajuntament preveu un termini de construcció llarg dividit en sis fases, el cost total de les quals serà de 4.730.000 euros. L'edifici s'aixecarà per fases i en diversos anys amb la previsió que a mesura que es puguin anar fent es puguin també anar utilitzant, de manera que el gimnàs i els carrils de cúrling es puguin usar abans de construir la sala polivalent. El nou edifici de serveis es farà en un solar municipal situat al costat de l'actual zona esportiva. Per a l'equip de govern del PDeCat es tracta del projecte més important del mandat perquè «dóna resposta a necessitats de la població», segons l'alcalde, Albert Piñeira.