Diverses localitats de la comarca de l'Alt Urgell, entre elles la seva capital, La Seu d'Urgell, s'han "despertat" aquest dimecres enfarinades amb un centímetre de neu després de les precipitacions caigudes durant la matinada i que, segons es preveu, s'aniran intensificant en les properes hores. A banda de convertir els paisatges de la zona en una típica postal nadalenca, de moment no s'han registrat incidents importants a causa de la nevada, caiguda a partir de la cota dels 600 metres. Els gruixos acumulats han estat de fins a cinc centímetres en algunes zones del Pallars Jussà com ara Talarn, o a la capital de l'Alta Ribagorça, segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya.

La neu obliga a circular amb cadenes a la carretera C-13 de Llavorsí cap a Esterri d'Àneu, la C-147 d'Esterri a Alòs d'Isil, la C-28z d'Esterri a València d'Àneu, la C-28 al Port de la Bonaigua, la C-142b a Naut Aran, la L-500 en l'accés al Balneari de Boí, la L-501 en l'accés al Pla de l'Ermita, la L-504 entre Llavorsí i Tavascan, la L-510 a Alins en direcció a Àreu, la N-141 entre Bossòst i l'Alt Portilhon i la N-230 Vilaller, direcció a Senet i Vielha.

Es preveu que a mesura que avanci la jornada es puguin tornar a acumular gruixos de neu d'entre 5 i 10 centímetres per sota de la cota dels 1.000 metres. Mentre, per sobre, seran entre 10 i 20 centímetres i superaran els 30 a partir de la cota 1.500.