El sector de l'esquí de fons es troba en un dels seus millors moments dels últims anys, la qual cosa li ha permès viure el cap de setmana un dels més bons dels últims anys.

La nevada que va caure al Pirineu divendres passat al matí va deixar a les estacions d'esquí nòrdic gruixos d'entre 30 i 65 cm de neu, un mantell impensable altres temporades, en què algunes estacions amb prou feina han pogut obrir. Aquesta situació ha portat als camps de neu prop de 4.500 aficonats a l'esquí de fons i les raquetes.

Així, a partir de dissabte passsat es va posar a la venda el forfet de temporada al preu promocional de 96 euros. Aquest forfet dóna la possibilitat d'esquiar a les set estacions d'esquí nòrdic de Catalunya i tenir un forfet de dia a les estacions d'esquí alpí de Vallter, Vall de Núria, la Molina, Espot, Portainé i Tavascan, és a dir, les de la Generalitat. El sector del nòrdic, escoles d'esquí, estacions i sector turístic «estan contents de com està anant la temporada i esperen poder continuar amb les bones condicions de neu que tenim actualment; caps de setmana com aquest ens ajuden a fidelitzar esquiadors i a captar nous adeptes a l'esquí nòrdic», segons han remarcat des de Tot Nòrdic.