La Molina va viure dissabte una de les jornades especials d'aquesta temporada d'aniversari. L'estació d'esquí celebra els seus 75 anys d'història i, en aquest cas, mirant al passat amb un viatge en el temps amb una diada d'esquí ambientada als anys 40.

Durant tot el dia, els visitants a l'estació van fer un salt temporal i van poder conèixer com era l'esquí en els inicis d'aquest esport. Un dels moments especials va ser a la tarda, quan va tenir lloc la Retro cursa, en la qual van participar 180 persones. Una competició d'esquí i de snowboard ambientada amb l'estètica retro en la qual els esquiadors van assistir disfressats amb indumentària de l'època, segons han explicat els responsables de la instal·lació.

Ja de fosc va arribar un dels moments més màgics de la jornada: la Nit de les 75 torxes, que va servir per il·luminar l'estació cerdana per celebrar els seus 75 anys de vida. En aquesta activitat van participar-hi unes 260 persones.

La festa no va acabar aquí i l'animació es va traslladar al bar Tirol de la Pista Llarga amb música.

La història en un llibre

En el marc del 75è aniversari de la instal·lació del primer remuntador en tot l'Estat, s'ha editat un llibre, titulat La Molina 75 anys, un somni, que es presentarà el proper dimecres, 21 de febrer, al Centre Excursionista de Catalunya. La publicació narra com la Molina, gestionada pel Grup FGC, ha estat «una estació pionera de l'esquí a Catalunya, i ha estat capdavantera en la modernització de les seves instal·lacions i en impulsar la seva àrea d'influència». Segons han explicat fonts de l'estació, el llibre «vol fer valer les dècades d'innovació constant i pretén reconèixer totes les persones que durant aquests 75 anys han fet possible el que és avui la Molina ».