23 de febrer de 2018
23.02.2018
40 Años
40 Años

El president del Parlament adverteix els alcaldes que sense Govern no hi ha ajuts

Roger Torrent atribueix al 155 que la Generalitat no pugui ajudar els pobles per les despeses de la nevada

23.02.2018 | 13:25
Roger Torrent encapçala la taula de reunions amb els alcaldes de l´Alt Urgell, ahir a la Seu

El president del Parlament, Roger Torrent, es va desplaçar ahir a la Seu d'Urgell per tal de reunir-se amb els alcaldes de l'Alt Urgell i la Cerdanya i tractar les afectacions per la gran nevada del 8 de febrer. Torrent, però, en qualitat del president del Parlmanet, un òrgan estrictament legislatiu i no executiu, va arribar al Pirineu amb les butxaques buides i va remarcar als alcaldes que sense Govern no pot oferir cap ajuda. El president del Parlament va emfatitzar que la visita institucional l'assumia ell, precisament, per la falta d'un Govern estable des de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola.

Roger Torrent va argumentar que «ens hem fixat la voluntat d'acostar la institució que representa la sobirania del poble de Catalunya a tot el territori, és important que prediquem amb l'exemple i que, per tant, la institució es desplaci». Dit això, el president de l'hemicicle va emfatitzar que «avui també vinc a parlar d'un tema més concret, com és el de les nevades, les quals van provocar unes afectaccions sobre el territori». Sobre el paper de la institució que representa i les nul·les possibilitats de donar suport al territori amb línies d'ajuda, Torrent va remarcar que «exemplifica la necessitat de tenir ara un Govern efectiu i, per tant, de poder desterrar el 155 de les nostres institucions... Avui els alcaldes es reuneixen amb el representant del Parlament de Catalunya perquè encara no ho poden fer amb els representants legítims del Govern de la Generalitat, perquè encara no l'hem recuperat». Davant d'això, Torrent va afegir que «és un deure i una necessitat urgent poder fixar el Govern i poder recuperar les nostres institucions, i, per tant, poder treballar de manera immediata en els problemes reals de la ciutadania i el país».

A la reunió, celebrada a la seu del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, van assistir, entre d'altres, el president de l'òrgan, Jesús Fierro, i l'alcalde de la Seu, Albert Batallam, obrint una àmplia delegació de batlles de l'Alt Urgell. Si bé hi havia previst que hi participessin també alcaldes de la Cerdanya, finalment no hi van ser. Prèviament a la trobada, Torrent va visitar l'Ajuntament de la Seu, on es va reunir amb Albert Batalla i va signar al llibre d'honor de la insititució. Torrent no va voler avançar detalls de l'agenda del Parlament pel que fa a la possible convocatòria d'un ple d'investidura que reprengui l'activitat a l'hemicicle. El president va argumentar que no ho feia allà per respecte als alcaldes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook