El nombre de persones afectades pel brot de gastroenteritis aguda a la Cerdanya ha pujat a 406, segons ha informat l'Agència de Salut Pública de Catalunya. Els afectats duien a terme les activitats d'esquí i muntanya pròpies de l'anomenada setmana blanca la setmana passada. Dels 406 afectats, 388 són menors d'entre 8 i 14 anys, i la resta són adults, 18 professors. Tots pertanyen a 9 escoles de Catalunya (3 de Girona, 3 de Barcelona Sud i 4 de Barcelona Nord), excepte un grup d'escolars francesos. Cap dels afectats ha hagut de ser ingressat a l'hospital. Salut informa que els últims casos notificats van iniciar simptomatologia el diumenge dia 25 i que no hi ha hagut cap cas nou ni el dilluns ni el dimarts.

Els quadres clínics s'acompanyen, en general, de simptomatologia lleu amb predomini de vòmits, nàusees i dolor abdominal i, en alguns casos, de febre i diarrea.

La investigació epidemiològica i ambiental que va començar la setmana passada confirma, segons Salut, que es tracta d'un brot de gastroenteritis aguda en un establiment de restauració de l'estació d'esquí de Masella (Cerdanya). També afirma que conjuntament amb l'empresa afectada, s'han pres totes les mesures cautelars de prevenció i higiene corresponents i que continuen les tasques d'investigació del brot.