La companyia andorrana TSA, amb base a l'Aeroport d'Andorra-la Seu d'Urgell, assumirà a partir d'avui els vols a Madrid, Mallorca i Marsella. Viatges Regina, l'empresa que ofereix els vols, no va entendre que els primers que va fer la setmana passada (que prestava Twin Jet, adherida a Air France) tinguessin tants problemes per aterrar a l'aeroport de la Seu, ni que els pilots busquessin com a pista alternativa Girona quan havien convingut que la base de reserva havia de ser l'aeroport lleidatà d'Alguaire.

L'empresa que organitza els vols, Viatges Regina, va tancar l'acord amb els andorrans aquest dijous després d'haver desestimat de mutu acord el contracte que tenia amb la firma francesa, segons ha explicat el seu gerent, Albert Vinseiro, que va dir que el trencament està motivat per diversos problemes operacionals i de comunicació.

El canvi de companyia, que volarà amb un avió de vuit places (més petit que el que podia oferir l'empresa Twin Jet) implica una modificació dels horaris d'aquest divendres i diumenge, ja que la ruta fins a Palma de Mallorca es farà en dues rotacions, la de Madrid s'endarrerirà una hora i la de Marsella no operarà perquè no hi ha cap reserva feta.

El gerent de Viatges Regina va voler deixar clar ahir que es «donarà servei a totes les reserves fetes i a les noves que es puguin fer fins al proper 1 d'abril», data en què finalitza la prova pilot que porta a terme per l'empresa alt-urgellenca.

Per aquest motiu, i tenint en compte que TSA operarà amb un avió de vuit places, aquest divendres hi haurà dos vols des de l'aeroport pirinenc cap a Palma de Mallorca per atendre els dotze passatgers que han comprat el bitllet, el preu del qual es manté. Al seu torn, des de les Illes és previst que n'arribin sis persones. Pel que fa a la ruta que va fins a la capital de l'Estat, es compta que la faran cinc passatgers d'anada i quatre de tornada.

De cara a diumenge, la idea és repetir la mateixa operativa perquè des de Palma de Mallorca cap a l'aeroport d'Andorra-la Seu s'han venut deu bitllets, així com la setmana vinent, quan el vol que havia d'operar Twin Jet ja estava pràcticament ple.

L'incident de divendres passat, en què el pilot de la firma francesa va desviar cap a Girona l'avió procedent de Madrid per una suposada mala visibilitat, ha causat algunes cancel·lacions i ha reduït el nombre de noves reserves, segons ha explicat Vinseiro.

Tot i les anul·lacions, el gerent de l'agència turística, va voler respectar la decisió del pilot de no aterrar en un dia de pluja. L'aeroport de la Seu està mancat d'un sistema de GPS que permet operar en pistes de muntanya que tenen dies de visibilitat deficient.

L'avió que cobrirà les rutes de Madrid i Palma és el Cessna, que ja han utilitzat alguns clients particulars, com ara pilots de Moto GP. S'enlairarà cap a les Illes a les 7.15 del matí i a les 9.45 hores, en la segona de les dues rotacions previstes. El vol cap a Madrid ho farà a les 13.10 hores.

El gerent de Viatges Regina ha destacat que la companyia TSA disposa d'una llarga experiència a l'aeroport d'Andorra-la Seu d'Urgell. Sobre el vol de Marsella, Vinseiro ha explicat que no hi havia cap reserva per a aquest cap de setmana i que n'hi ha dos de condicionals, no confirmades, per a la setmana vinent. Per aquest motiu, l'agència de viatges contactarà amb els passatgers per buscar la manera de fer efectiu el trasllat, que podria fer-se en avió amb una altra companyia, va afirmar el responsable de l'empresa.