02 de abril de 2018
02.04.2018
40 Años
40 Años

La Setmana Santa es tanca amb una ocupació que voreja el 100% al Pirineu

Turisme de Lleida parla d'uns registres històrics, els millors de la dècada, sobretot en les pernoctacions

02.04.2018 | 07:29
Esquiadors baixant a les pistes de la Masella, aquest cap de setmana

La Setmana Santa es tancarà amb una ocupació excel·lent que voreja el complet al Pirineu i amb xifres més moderades a la costa, amb el 85% de reserves de mitjana a la Costa Daurada i del 70% a la Costa Brava. Al Maresme, l'ocupació hotelera també ha vorejat el 85%, i l'excepció ha estat una costa del Garraf que ha superat amb escreix unes previsions força pessimistes que auguraven el 50% de reserves i s'ha enfilat fins al 95% d'ocupació. Les cases rurals de la Catalunya Central i de l'Ebre també han complert les expectatives i quasi han penjat el cartell de complet (95-100% d'ocupació) en una Setmana Santa que arribava molt d'hora en el calendari. Les més beneficiades turísticament parlant han estat clarament les comarques de muntanya: 100.000 forfets venuts i 85.000 turistes al Pirineu Occidental i a les comarques de Lleida (5.000 més que l'any passat) i 85% d'ocupació al Pirineu de Girona, amb l'epicentre de màximes reserves a les estacions de la Molina i Masella.

Els allotjaments de les zones turístiques del Pirineu de Lleida han vorejat la plena ocupació durant aquesta Setmana Santa, considerada la millor de la dècada, segons el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Les cases de turisme rural i bungalous han penjat el cartell de complet a tota la demarcació, i això suposa més de 6.700 places ocupades. El Patronat confirma les previsions inicials i calcula que aquesta Setmana Santa han passat per les comarques de Lleida 85.000 turistes (5.000 més que l'any passat), que sumen unes 210.000 pernoctacions. A les estacions d'esquí, el vent que va bufar dissabte va obligar a tancar les pistes de les zones altes. Malgrat tot, els importants gruixos de neu que encara hi ha als complexos han atret una gran quantitat d'aficionats a l'esport blanc, i s'espera que fins demà, dilluns de Pasqua, es venguin prop de 100.000 forfets, uns 15.000 més que l'any passat. El director del Patronat, Juli Alegre, parla d'una Setmana Santa «molt rodona», amb una gran satisfacció del sector pels elevats índexs d'ocupació que s'han assolit.

El director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, Juli Alegre, ha explicat que ni la climatologia ni la situació política que viu el país han provocat anul·lacions als allotjaments turístics de la demarcació. A les zones més turístiques i especialment les més pròximes a les estacions d'esquí, l'ocupació s'ha situat entre el 95% i el 100%. Pel que fa a l'impacte econòmic del turisme durant aquest període festiu, la dada definitiva no es tindrà fins demà, però l'organisme confia superar els 34 milions de l'any passat.


El turisme rural també fa ple

El turisme rural de la Catalunya Central també fa un balanç positiu de les ocupacions d'aquesta Setmana Santa. D'aquesta manera, les comarques que concentren un índex més alt d'establiments d'aquestes característiques, com el Berguedà i el Solsonès, han explicat que han ratllat la plena ocupació, sobretot des de dijous Sant fins a dilluns de Pasqua. En declaracions a l'ACN, el president de l'Associació de Turisme Rural del Berguedà, Jordi Pellicer, ha explicat que s'han complert les expectatives d'ocupació, que ja apuntaven a unes bones xifres, i finalment s'han situat entre el 95 i el 100%.

Fonts de la Federació d'Agroturisme de les Comarques d'Interior, que agrupa cases d'Osona, el Berguedà i el Bages, han explicat que tot i que moltes reserves ja s'havien fet amb antelació, majoritàriament les de grups nombrosos, el bon temps ha afavorit a sumar clients d'última hora.

El perfil de turistes que predominen a Catalunya són famílies i grups d'amics de l'àrea metropolitana de Barcelona, que busquen el contacte amb la natura i la tranquil·litat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit