Un grup d'activistes culturals han obert a Puigcerdà una galeria d'art que s'ha marcat com a objectiu «donar un impuls al món de l'art a la Cerdanya i oferir al públic el descobriment d'artistes consagrats i d'altres que no ho són tant, i que també aposta per artistes emergents, innovadors, fins i tot transgressors, però no exempts de qualitat, amb respecte per l'art i les seves més variades tècniques i estils».

Amb aquest repte sobre la taula, Jordi Gavaldà i Edgar Busquets, com a general mànager i director artístic, han obert l'espai Art3, escrit com a art al cub, al carrer Ramon Cosp número tres. La nova galeria ja s'ha estrenat amb una exposició de Susana Bascones, Elena Busquets, Matilde Fabregat i Rosa Fíguls, «quatre artistes de Barcelona que presenten obres ben variades, pintures de retrats, paisatges, escenes costumistes d'altres països i també escultures i altres objectes artístics», segons han explicat els responsables de la galeria.

Els impulsors de la nova iniciativa cultural a la comarca han remarcat que aquesta mostra col·lectiva és tan sols el preàmbul i punt de partida d'unes mostres que s'exposaran amb una periodicitat mensual o bimensual. Igualment, a fi efecte de contribuir al foment de la cultura a la Cerdanya, Art3 té la intenció d'implicar-se en el programa d'actes de la vall. Tant és així que ja ha coorganitzat amb el Museu Cerdà un concurs de pintura i dibuix per a escolars.