L'Oficina Jove de l'Alt Urgell, juntament amb l'Escola Oficial d'Idiomes de la Seu, ha iniciat aquesta setmana un pla de difusió sobre els diferents programes de mobilitat internacionals per a persones menors de 30 anys.

El pla, emmarcat en els actes del Dia d'Europa, s'ha informat a uns 50 joves, mentre que 15 han rebut l'assessorament sobre informació pràctica d'aquests programes. L'acció ha servit per donar a conèixer les accions del Servei de Mobilitat Internacional, el qual informa, orienta i assessora sobre programes de mobilitat oberts tot l'any a persones joves que vulguin treballar, fer pràctiques i voluntariat a l'estranger, segons ha informat l'Ajuntament de la Seu.

Un dels programes actius de mobilitat és el TLN Mobilcat, que permet a persones joves inscrites al Programa de Garantia Juvenil fer tres mesos de pràctiques formatives no remunerades a canvi d'allotjament i manutenció. Actualment hi ha tres joves de l'Alt Urgell que estan realitzant les seves pràctiques des de fa un mes a Chemnitz, a Alemanya. L'Ajuntament i l'EOI volen reimpulsar aquests programes.