El clúster empresarial El Sol dels Pirineus ha anunciat la publicació dels primers resultats de l'estudi «Viure a la Cerdanya-Capcir: estudi científic per mesurar l'impacte sobre la salut i el benestar». Aquest estudi té com a finalitat demostrar amb una base científica els avantatges per a la vida saludable que té viure en aquesta part del Pirineu i així sustentar posteriorment una oferta turística saludable.

Els responsables de l'estudi han convocat una presentació per a dilluns que ve a les instal·lacions de l'Hospital de Cerdanya de Puigcerdà. En l'acte es donaran a conèixer els primers resultats de l'estudi, que ha inclòs proves físiques a la població, així com les futures accions. En les últimes setmanes un equip mèdic ha portat a terme proves físiques a veïns de la Cerdanya per poder comparar-ne els resultats amb altres proves fetes a persones que no viuen en l'entorn pirinenc.

L'estudi té la col·laboració de la Universitat de Girona, l'Hospital de Cerdanya i el Laboratori Europeu de Salut i Rendiment en Altitud de la Universitat de Perpinyà. Aquesta institució va iniciar les proves de l'informe mèdic amb esportistes d'elit, els resultats dels quals complementaran els dels veïns de la vall.