El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, ha donat el seu suport als docents afectats per les denúncies d'adoctrinament a la Seu d'Urgell: «Hem vingut a afrontar de cara un problema injust, innecessari i injustificat que és posar en mans de la justícia un professorat que en tot cas, si algú hi ha d'intervenir, és el departament d'Ensenyament», va dir el conseller a la capital de l'Alt Urgell. En la mateixa visita que va fer ahir a la tarda, va reclamar per al departament que ell presideix la màxima autonomia. «El departament és l'única autoritat educativa de Catalunya, que té la voluntat d'exercir com a tal, i ningú més té dret a atorgar-se aquesta competència», va afirmar després de mantenir una reunió amb els docents de la Seu d'Urgell a l'ajuntament del municipi.

El conseller Bargalló va expressar el seu suport al professorat investigat recordant que «no parlem de política, parlem de situacions personals, de professionals al quals es qüestiona la seva professionalitat acudint a l'àmbit de la justícia».

En el mateix sentit, va remarcar que com a autoritat educativa el departament ha de garantir els drets dels menors a les aules i alhora la llibertat de docència del professorat. Per això considera que els processos judicials són injustificats: «En el cas de la Seu més encara, perquè hi ha hagut actuacions judicials en dos àmbits diferents, a la Seu mateix i a l'audiència provincial de Lleida. I en ambdós no veuen cap motiu; per tant, demanaria a la fiscalia que deixés de voler efectuar interferències en el món educatiu».

El conseller Bargalló va fer un reconeixement a la singularitat del Pirineu respecte a l'organització territorial del departament, i va destacar que «Ensenyament estaria en condicions de poder treballar per tal que alguna persona de l'Alt Pirineu pogués fer feina, rebre propostes i sol·licituds des del propi territori sense haver d'estar a Lleida. Estem en disposició de fer-ho i amb voluntat quan pressupostàriament es pugui tirar endavant».

Abans de la reunió amb els docents -on també van participar l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, i membres del consistori- Josep Bargalló va signar en el llibre d'honor de l'Ajuntament. La visita d'ahir a la Seu i al matí a Agramunt ha estat el primer viatge del conseller a aquestes comarques.