Puigcerdà enceta aquest divendres la temporada festiva d'estiu amb la Setmana Cultural del Roser. L'Ajuntament de Puigcerdà aposta, aquest any, per una ampliació de les propostes pensades per fer en família, amb l'objectiu que els infants tinguin més protagonisme a les activitats.

La Setmana Cultural del Roser proposa a veïns i visitants un calendari d'activitats complet, que combinen cultura i oci. Com és habitual, el tret de sortida a la celebració serà divendres, amb l'espectacle que presenta cada any l'Associació Cerdanya Musical, en aquesta ocasió amb el musical Hoy no me puedo levantar al Casino Ceretà a partir de les 10 de la nit.

La música és un dels ingredients principals de la programació i enguany hi ha previstos quatre concerts més de conjunts vocals i instrumentals, a banda d'una de les propostes del FeMAP, amb el concert de l'Escolania de Montserrat. Durant aquest cap de setmana, les activitats conviuran amb el mercat medieval que tindrà lloc a la plaça Santa Maria i dels Herois.

Un dels actes centrals d'aquesta Setmana Cultural serà el dimecres 4 de juliol. El Museu Cerdà serà l'escenari de la nit més màgica del mes: la Nit Bruixa, per la qual els tiquets ja estan a la venda.

Durant tota la setmana, i fins al 8 de juliol, les activitats infantils també seran les protagonistes, amb l'objectiu que les famílies puguin participar plegades als actes. Entre d'altres, cal destacar-ne l'espectacle d'animació amb bombolles de sabó o el taller de contes al Bibliollac.

Com sempre, el punt final a les activitats serà el cap de setmana vinent amb la celebració, el dissabte 7 de juliol, de la Nit de la Cultura. En aquest acte es lliuraran els premis del concurs fotogràfic Imatges de Puigcerdà, el Premi Literari Vila de Puigcerdà i el guardó del Roser de la Vila de Puigcerdà. Per cloure la celebració, el diumenge tindrà lloc la dotzena edició de la Fira Multicultural, una activitat que mostra la convivència de les diverses cultures que resideixen a la vila amb diferents espectacles.