El Consell Comarcal de la Cerdanya i Sorea, empresa gestora de subministrament d'aigua potable en diversos municipis de la Cerdanya, han signat un conveni de col·laboració per implementar mesures contra la pobresa energètica que es produeix en algunes llars de la comarca i poder garantir el servei d'aigua potable a aquelles persones o famílies que es trobin en una situació de vulnerabilitat econòmica a Alp, Bellver de Cerdanya, Fontanals de Cerdanya, Isòvol, Llívia, Prats i Sansor, Prullans i Puigcerdà (municipi que té el seu Fons de Solidaritat propi).

Així, el Consell Comarcal de la Cerdanya informarà a través dels Serveis Socials Bàsics dels ajuts a disposició dels usuaris i facilitarà les tramitacions, atendrà la llista enviada per l'empresa Sorea d'aquells usuaris amb deute pendent i la informarà d'aquells que estiguin en risc d'exclusió residencial per tal d'evitar el tall de subministrament. Així mateix, valorarà si l'usuari pot integrar el Fons de Solidaritat de Sorea.

L'empresa de distribució d'aigua es compromet a informar l'usuari, que ho sol·liciti i aquell qui hi sigui deutor, dels tipus d'ajuts i tràmits existents. D'altra banda, negociarà ajornaments o fraccionaments de pagaments dels rebuts de l'aigua, temporal o puntualment. Quan els problemes de pagament siguin continuats es buscarà amb Serveis Socials una solució a partir del Fons de Solidaritat. Tanmateix, s'evitaran els talls de servei a aquells usuaris que no siguin titulars de la pòlissa de subministrament i per aquest motiu no s'hagi pogut detectar des de Serveis Socials la situació de pagament.

Davant de la situació precària en algunes llars de la comarca, les administracions públiques i les empreses de subministraments estableixen llaços de col·laboració que permetin pal·liar aquestes situacions.