El grup municipal de Compromís X la Seu, partit franquícia del PSC, ha proposat que el Pirineu faci una aposta decidida per la vinya com a nou motor econòmic. Segons ha argumentat la formació, «la vinya i el vi de muntanya van tenir una importància notable arreu del Pirineu de l'edat mitjana al segle XIX, fins que va aparèixer la plaga de la fil·loxera, que va atacar tot el territori pirinenc i català, i va provocar una davallada, i pràcticament desaparició, de la plantació de vinya i producció de vi al Pirineu.

Compromís opina que, pel canvi climàtic a les comarques de muntanya, els avenços en la tecnologia dels aliments i els nous models de desenvolupament territorials, som davant d'una oportunitat per recuperar la vinya al Pirineu, tal com ja s'ha produït en algunes comarques de munta-nya». Segons Compromís, «cal impulsar polítiques públiques que generin progrés i assegurin la sostenibilitat als territoris rurals i de muntanya; la recuperació de cultius i la producció alimentària de proximitat poden aportar un valor afegit al sector agroalimentari i al sector turístic».

El grup polític demanarà al ple de la Seu que s'insti la Generalitat a fer un estudi sobre la viabilitat futura de l'extensió de la vinya.