L'Associació de Bombers Voluntaris de la Generalitat de Puigcerdà és una altra de les entitats que dilluns seran guardonades amb una Creu de Sant Jordi.

Segons va explicar ahir el Govern, es tracta d'una entitat que es va constituir l'any 2000. «La història del parc de bombers de Puigcerdà, però, s'inicia al segle XIX, coincidint amb l'aparició dels primers cossos de bombers a Catalunya», va explicar la Generalitat. Segons va destacar, l'associació està «formada per voluntaris», i la seva dedicació i compromís amb la comarca de la Cerdanya «demostren l'esperit solidari que distingeix aquest cos de salvament». Segons conclou la Generalitat, «amb voluntat de servei col·lectiu, aquesta associació ha dut a terme un treball eficaç en favor de la seguretat ciutadana i la preservació del paisatge cerdà».

El cos de Bombers de la Generalitat va celebrar la distinció als voluntaris de Puigcerdà amb una piulada a Twitter. «L'Associació de Bombers Voluntaris de Puigcerdà, guardonada amb la Creu de Sant Jordi! Moltes felicitats, company@s! Entre tot@s, sempre al servei de les persones!», va destacar el tuit.