Bellver de Cerdanya s'ha postulat com a capital europea de la música de muntanya amb la convocatòria del Festival Trama, que portarà al municipi setze grups folk de Catalunya, Euskadi, Alsàcia, Sardenya i Itàlia entre el dies 10 i 12 d'agost. El festival, que aquest any arriba a la sisena edició, es complementa amb el programa Entramat, el qual proposa un cartell de concerts els dies previs també d'arrel tradicional.

El festival programarà actuacions en espais diversos del municipi com ara l'entorn natural de la Fou de Bor, un racó de bosc travessat per un torrent, l'església de Sant Serni de Coborriu o els escenaris més urbans de la plaça Major de Bellver o el teatre del centre cívic. El concert inaugural, divendres dia 10, anirà a càrrec del cantautor de Solsona Roger Mas. El seguiran en el cartell el cap de setmana el duet Ballaveu, la formació de Sardenya Lu Trainanà, el músic d'instruments autodidacta Romain Baudoin o l'orquestra de percusió Coetus. El cartell també ha previst actuacions, entre d'altres, de Tornaveus, els alumnes de l'Escola Folk del Pirineu, l'Orquetrina Trama, el grup de Sardenya Ballade Ballade de Bois, el basc Mikel Etxekopar o el d'Alsàcia François Rossé.

L'alcalde de Bellver, Xavier Porta, ha argumentat que «com a mostra de música de les munta-nyes d'Europa, igual que les pròpies muntanyes, sempre pot deparar sorpreses» i ha assegurat que el festival ja ha aconseguit atreure visitants a la comarca que escullen aquests dies per passar-hi les vacances.