L'Alt Urgell ha activat una nova iniciativa solidària que implica el sector turístic. Es tracta d'un projecte de reaprofitament del menjar sobrant a les cases de turisme rural, que ara anirà a parar a la xarxa de distribució d'Aliments per la Solidaritat perquè l'aprofitin les persones amb necessitat de la comarca. Els impulsors del projecte han fet una crida a altres establiments turístics dels Pirineus perquè s'hi sumin.

El nou projecte d'aprofitament del menjar l'han impulsat l'associació de cases turístiques Narieda Rural, en col·laboració amb el Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell (CAPAU). Actualment, formen part de Narieda Rural les cases Cal Tresonito i Cal Pinós de Coll de Nargó, Ca la Paulina de Fígols i l'Hotel el Molí d'Organyà. Turisme de l'Alt Urgell estudia ara la creació d'una etiqueta que identifiqui la gestió solidària i responsable dels aliments en aquests establiments. Aquestes cases de turisme rural conservaran els aliments envasats i en bon estat que deixen els hostes a les seves cases a fi de destinar-los a les persones necessitades a través del Supermercat Solidari ja existent a la comarca. Els turistes sabran del destí del menjar que deixen a les cases a fi que la seva decisió i acció esdevingui plenament solidària.

La regidora d'Atenció a les Persones de la Seu, Anna Vives, ha mostrat l'esperança que «molts altres establiments s'hi puguin sumar i aconseguim distingir la nostra comarca perquè s'hi practica el turisme solidari».

Els responsables de les cases rurals també han convidat la resta de cases rurals, allotjaments i pisos turístics a adherir-se a la iniciativa.