L'activitat constant de la delegació a la Cerdanya de l'Assemblea Nacional (ANC) i la situació política nacional amb presos polítics i a l'exili s'ha traduït en un augment de socis que permet a l'entitat fer un salt endavant. L'entitat ha anunciat per a aquesta setmana l'obertura d'un local al centre de Puigcerdà des del qual donarà a conèixer les activitats i mirarà de continuar creixent.

L'ANC té avui a la Cerdanya 150 socis, 50 dels quals s'hi han apuntat els últims mesos, segons ha explicat el seu responsable, Josep Ribot. Aquest augment sobtat de la base i la constant organització d'actes de resistència, com ara enllaçades als pobles, han permès a l'entitat reimpulsar-se. Aquesta mateixa setmana, l'ANC obre un local al número 25 del carrer Alfons I de Puigcerdà, en el qual s'hi vendran productes de marxandatge i es gestionaran les inscripcions als actes de la pròxima Diada. El local estarà obert, de moment, fins l'11 de setembre. Posteriorment, els dirigents de l'entitat estudiaran si continuen al mateix local o en busquen un altre de definitiu. En aquest sentit, Ribot ha explicat que «fa temps que anem al darrere de trobar un local permanent. De moment aquest serà provisional fins la Diada, i després ja veurem». L'augment de la militància de l'ANC s'ha produit en paral·lel a la creació de la delegació d'Òmnium Cultural, que té previst esdevenir delegació oficial els pròxims mesos.

Un llaç per encerclar el llac

L'Assamblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural han convocat un acte per aquest dijous al vespre que consistirà en encerclar el llac de Puigcerdà amb un llaç de color groc.