«Les cases domòtiques a la Cerdanya» és el títol del treball gua-nyador de la tercera edició del Premi Tecnològic del Pirineu BDP Software, que aquesta empresa atorga a treballs de recerca de segon de batxillerat de temàtica tecnològica amb l'objectiu d'incentivar aquesta ciència al territori de tot el Pirineu. El jurat qualificat de l'empresa, «després d'una acurada deliberació», ha escollit aquesta obra de Paula Garzolio Alonso de Puigcerdà, alumna de l'IES Pere Borrell del municipi.

La guanyadora ha explicat que va decidir fer el treball pel seu interès «en aquest àmbit tecnològic tan innovador». Garzolio diu que el treball conté la part més teòrica i la part de recerca, en què ha inclòs els objectius de la realització d'un projecte amb Arduino, la comprovació de les hipòtesis (que mantenien que la domòtica és un tema que segueix sent desconegut, a través d'una enquesta a una mostra de població), una visita a algunes cases domòtiques de la comarca i la realització del seu propi projecte de casa domòtica mitjançant una maqueta.

El premi és dotat econòmicament amb 600 euros i un trofeu commemoratiu. Serà lliurat en un sopar el dissabte 15 de setembre a Puigcerdà, davant dels guardonats, les autoritats i membres de BDP Software.

Aquest certamen va néixer l'any 2016, dirigit a alumnes de Puigcerdà. L'any 2017 es va obrir als joves de les comarques de la Cerdanya, l'Alt Urgell, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l'Alta Ribagorça, la Val d'Aran, el Solsonès, el Berguedà i el Ripollès.