La Cerdanya ha iniciat aquest dimecres un curs escolar en què per primera vegada la baixada de la natalitat i l'escolarització dels últims anys ha arribat a l'ensenyament secundari. El primer curs d'ESO de l'institut Pere Borrell ha vist reduit un grup dels cinc que tenia l'any passat, de manera que el centre té el gruix d'alumnes en els cursos superiors.

En global, l'Institut té els mateixos alumnes que l'any passat, és a dir 750, dels quals uns 473 són d'ESO. Pel que fa als mestres, la plantilla ha crescut amb quatre arribant als 80 docents. Això és així per la incorporació del segon curs de cuina, una de les apostes del centre. També ha crescut un grup més a Batxillerat que compensa el grup que es perd d'ESO.

Així, el Pere Borrell té aquest any quatre línies de primer, cinc de segon, cinc de tercer, quatre de quart d'ESO, que a la pràctica fan tots un grup més amb recursos interns, i, pel que fa al Batxillerat, tres grups de primer i tres de segon. Pel que fa als cicles formatius, la Cerdanya ofereix dos cursos d'Esports, d'Administratiu, Cures Auxiliars, Infermeria i Atenció Sociosanitària i els dos de cuina. El centre no té actualment cap grup que superi els 25 alumnes.

La Cerdanya manté també les línies de transport actives cap a les dues capitals de comarca que li son de referència educativa, Puigcerdà i la Seu d'Urgell, a l'institut de la qual van els joves de Lles, Martinet, Prullans i alguns de Bellver.

En total a la Cerdanya hi haurà aquest curs 427 alumnes en el cicle infantil, 896 en el de primària, 583 en el de secundària, uns 290 a Batxillerat i Cicles Formatius i 230 nens i nenes a les escoles bressol.