La farmàcia Esteve de Llívia completarà el seu mobiliari original amb una nova donació de caixes policromades provinents de l'antiga família propietària de l'establiment. El Museu Municipal de Llívia i la família Esteve han arribat a un acord perquè l'antiga farmàcia llueixi entre dues i tres caixes policromades de les que servien per emmagatzemar els medicaments i remeis. Les pròximes setmanes, les dues parts fixaran el contingut exacte de la donació i la faran pública el dissabte 22 de setembre en un acte obert a Llívia.

La nova donació de la família Esteve consta, doncs, de caixes quadrangulars de fusta que presenten pintures a l'oli d'estil renaixentista a la part per la qual quedaven exposades al públic a l'antiga farmàcia. La seva datació es remunta al segle XVI o XVII, segons les hipòtesis dels historiadors.

El director del Museu, Gerard Cunill, ha remarcat que «les caixes policromades són probablement dels elements més antics del mobiliari de la farmàcia, i per tant és, de les peces que tenim, les que tenen més valor històric i artístic». Es tracta d'elements que formen part del patrimoni de la farmàcia però que havien quedat en propietat de la família des que es va comprar l'establiment, l'any 1965. Actualment, el Museu Municipal de Lívia té una quinzena de caixes policromades. D'aquesta manera, la col·lecció de caixes policromades es completarà i se sumarà a la resta d'elements que formen la visita, com ara el cordialer, el taulell del farmacèutic, la rebotiga i els pots de ceràmica.