El nou redactat del Pla director de l’aeròdrom de la Cerdanya convenç els ajuntaments, que, tal com han mantingut durant tot el procés de debat amb Urbanisme, blinda qualsevol possible creixement urbanístic i d’usos per tal que es mantingui com un esquipament esportiu i respecti la plana ramadera de la vall.

Els ajuntaments de Fontanals i Das i el Consell Comarcal ja tenen el nou text i, segons ha remarcat l’alcalde de Fontanals, Ramon Chia, compleix les demandes del territori de no permetre els vols comercials, un hipotètic allargament de la pista, el creixement urbanístic ni la construcció d’equipaments hotelers. Chia ha explicat que les zones on es podria allargar la pista queda «superprotegida», per la qual cosa es mantindran els actuals usos agrícoles, i ha avançat que a final de mes les tres administracions cerdanes es tornaran a a reunir amb la Generalitat i l’exdirector general d’Urbanisme, Agustí Serra, que es manté com a responsable del projecte, per debatre els serrells que volen retocar. El text enviat als ajuntaments satisfà les peticions del territori fins al punt que s’anul·len les zones d’equipaments on es podien fer allotjaments per als usuaris de l’aeròdrom i ho deixa en una sala de reunions que es farà on ja hi havia hagut una estructura metàl·lica. Pel que fa als nous hangars, el text redueix dels 27 previstos a dos i els de vol a vela es faran semisoterrats aprofitant uns talussos existents.

El Consell defensa la protecció

El president del Consell, Ramon Moliner, ha defensat durant tot el procés que el document protegirà l’entorn i limitarà el creixement.

Ramon Chia ha remarcat que els ajuntaments de Fontanals i Das van a la una i que el Consell també s’adapta a les seves peticions. El text definitiu del Pla director de l’aeròdrom l’hauran d’aprovar la Generalitat i els ajuntaments després de convocar-se una reunió pública de veïns oberta a tota la Cerdanya, segons ha anunciat l’Ajuntament de Fontanals. En aquesta reunió tothom hi podrà fer aportacions que posteriorment els ajuntaments elevaran al debat amb Urbanisme.