El grup de folk Diàdona, Dones Acordionistes i Percussionistes del Pirineu ha programat un concert a l'interior de la presó de Lledoners per a tots els presos i en especial els polítics. Així ho ha fet públic la portaveu de l'entitat, Núria Oliva, que ha assegurat que han acordat el concert amb responsables del centre penitenciari.

L'actuació ha estat programada per al diumenge 28 d'octubre a les 5 de la tarda, un moment en què tots els interns podran gaudir del concert en un espai comú, segons ha explicat Oliva. La intenció del grup, format per una quinzena de dones músics que toquen l'acordió diatònic, instruments de percusió i canten, és oferir un repertori clàssic de temes pirinencs i de manera excepcional amb algun paràgraf dedicat especialment als presos polítics.

Oliva s'ha mostrat molt satisfeta d'haver obtingut l'autorització per fer l'actuació, que durarà uns tres quarts d'hora, i ha anunciat que en els pròxims dies el grup oferirà més informació sobre els detalls de la jornada.

Aquest concert a Lledoners completarà una jornada en què també s'han programat actes de suport als presos polítics a l'exterior del centre penitenciari, tal com se celebren en els últims mesos. Oliva ha argumentat que fer el concert «serà una manera de fer quelcom més que recollir diners a fora; arribar a dins i estar amb ells i veure'ls serà brutal». A Lledoners hi ha presos els consellers Oriol Junquera, Raül Romeva i els presidents de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, des del mes de juliol.