La Seu estrena aquesta setmana una nova activitat relacionada amb la Fira de Sant Ermengol. Es tracta d'un cicle de xerrades sobre aquest esdeveniment comecial mil·lenari que se celebra el tercer cap de setmana de cada mes d'octubre a la capital alt-urgellenca. Així, aquest any la Fira de Sant Ermengol ofereix el nou cicle de xerrades i tastos Parlem de Fira, que tindrà lloc a l'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat. La proposta arrenca avui a les vuit del vespre, amb la xerrada «Afinem els sentits. Com gaudir al màxim d'un tast de formatges», a càrrec de Josep Balcells. El cicle seguirà el dimecres 10 d'octubre també a les vuit del vespre, amb la conferència «Per Sant Ermengol la fira es mou! 1.000 anys de fires a la Seu d'Urgell», que protagonitzaran Pau Chica i Pilar Aláez. El cicle també inclou un parell de xerrades-tastos tant de formatges com de productes ecològics. El primer es realitzarà el dissabte 13 d'octubre, a un quart de nou del vespre, amb un tast de formatges guanyadors de l'edició de la Fira de Sant Ermengol del 2017. L'activitat serà conduïda per Eugeni Celery. La darrera proposta d'aquest cicle la protagonitzarà una xerrada-tast sobre els beneficis per a la salut que comporta el consum de productes ecològics.