L'estació d'esquí de fons de Guils Fontanera ha aprofitat un projecte públic d'aclarida del bosc amb l'extracció de pins per millorar la innivació natural de les pistes. L'actuació ha de permetre als responsables de l'estació gestionar millor la neu que caigui a les pistes gràcies al fet que sense alguns arbres i zones boscoses que tapaven els circuits ara s'hi podrà dipositar més gruixos. El major aprofitament de la innivació natural és una de les novetats d'una estació que ha anunciat la venda dels forfets de temporada la setmana que ve amb un descompte del 20%

En els últims mesos l'Ajuntament porta a terme un projecte d'aclarida dels boscos de pins a les zones del Camí de la Llosa, el Camí de les Cases i Peransau a partir del Pla Director del desenvolupament del bosc, per al qual disposa d'una subvenció. Aprofitant la presència de les màquines i els operaris, els responsables de l'estació i els tècnics forestals han eliminat els arbres que impedien que la neu caigués a les pistes i el marcatge dels circuits. L'actuació s'ha fet en llocs molt puntuals i mirant que les pistes conservin els seus dos factors clau: que transcorrin pel bosc i que no hi entri gaire sol, perquè també seria contraproduent. La millora s'ha fet en els sectors esquiables de la Llosa, Rigat, Barranc Comella, Font Freda i la Pleta. Amb aquest projecte Guils espera optimitzar la gestió de la neu i viure una temporada tan bona com l'anterior.

L'estació ha anunciat l'obertura del període per comprar el forfet de temporada el pròxim dia 13 amb un descompte del 20%. També ha renovat les raquetes de lloguer i els accessos.